Botox Diensten

Bent u geïnteresseerd in botox Almere? Dan bent u op de juiste plek. Of u nu juist rimpels wilt verwijderen of deze voorkomen, botox kan u hiermee helpen.

Wat is botox?

Botulinetoxine A (oftewel botox) is een natuurlijk voorkomend eiwit. Het zorgt voor ontspanning van de spieren. Dit zorgt ervoor dat rimpels minder diep worden. Het verwijderen van rimpels in ziekenhuizen wordt al jaren gedaan met botox. Oorspronkelijk wordt het middel gebruikt om na een beroerte de spieren van de patient tot rust te laten komen. Het werkt ook preventief tegen rimpels en maakt rimpels minder zichtbaar.

De behandeling

Een botox behandeling is binnen een kwartiertje gebeurd. Vaak zelfs nog korter. Het is een kwestie van een prikje in de rimpel. Ook is de naald zo dun, dat u de prik nauwelijks voelt. Het doet dus geen pijn.

Zijn er nare bijwerkingen?

Rimpels verwijderen met botox is zeer veilig. Heel af en toe komen er bijwerkingen voor. Meestal komt dit omdat de botox per ongeluk met een spier naast de behandelde spiergroep in aanraking komt. Dit kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld uw ooglid een beetje hangt. Gelukkig zijn deze bijwerkingen vrijwel altijd van voorbijgaande aard.

Is botox slecht voor het lichaam?

Botox is alleen giftig in hoge concentrates, te vergelijken met een hoge dosering paracetamol bijvoorbeeld. Voor het verwijderen van rimpels is botox absuluut niet gevaarlijk. Wel wordt er geadviseerd om tijdens de zwangerschap geen botox te injecteren.

Eerste keer

De eerste botox behandeling is en blijft spannend. Daarom is het belangrijk om te weten dat botox erg veilig is en eventuele bijwerkingen vrijwel altijd van voorbijgaande aard zijn. Het is aan te raden om bij de eerste keer liever voor te weinig dan teveel botox te gaan. Het is immers makkelijker om nog een behandeling voor wat extras te nemen dan om het te verwijderen.

Hoe lang werkt het?

Botox werkt binnen 4 tot 7 dagen en het best effect wordt binnen 2 weken bereikt. In totaal werkt botox 4 maanden, al kan dit langer zijn des te vaker u botox heeft gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *